Hoogkade

Verhuizen & verbouwen

Hoe pakt u het (netjes) aan?
Moving to Hoogkade, do’s & don’ts

Beste (nieuwe) buren
Binnenkort verhuist u naar Hoogkade: welkom! Of wellicht woont u hier al even, en gaat u verbouwen. In beide gevallen gaat er gesjouwd en gestouwd worden. We helpen u graag met wat tips, waarmee u het gebouw heel en uw buren blij houdt. Zie ook het huishoudelijk reglement.

Verbouwplannen? graag melden
Een aanstaande verbouwing meldt u altijd bij Newomij. Het bestuur van de VvE is in bepaalde gevallen gerechtigd bouwkundig advies in te winnen. Denk aan een verbouwing die vloeren, dragende constructies of kozijnen betreft. De VvE schakelt daarbij onze technisch adviseur De Lairesse Bouw in. De kosten hiervoor worden met u verrekend.

Waar parkeren?
Verhuizers / aannemers kunnen parkeren aan de kopse kant van het gebouw (oostzijde) op de laad- en losplaats. Let op: niet op het wandelpad langs de noordkant. Gemeente en politie hebben bepaald dat dit pad vrij moet blijven voor ambulance, politie en brandweer. Bovendien is dit pad het ‘dak’ van de parkeergarage eronder, en niet geschikt voor zware voertuigen. De gemeente verleent geen ontheffing. Stelt u uw verhuizer of aannemer vooraf op de hoogte?

Hoe komen de spullen in uw appartement?
Hal 1 (appartementen 3 – 65): u kunt met de verhuislift uitladen via de balkons aan de oostzijde of de lift gebruiken.
Hal 2-6 (alle overige huisnummers, m.u.v. de benedenwoningen): u gebuikt de lift.

Tip voor het vervoer naar deuren en liften: gebruik rolwagentjes. Grotere stukken? De verhuizer / aannemer kan zijn verhuislift desgewenst plaatsen op de binnenplaats. Het rood-witte paaltje op de kop van het wandelpad moet dan tijdelijk worden verwijderd. Daarvoor heeft u een vergunning nodig van de gemeente. Vraag die op tijd aan! Denk aan ruim twee weken voor de verhuizing. De gemeente haalt het paaltje dan op afgesproken dag weg.

Borg en liftbescherming: een must
Bij een verhuizing en/of verbouwing betaalt u vooraf een borg van 500 euro. Bij aankoop van het appartement gebeurt dit bij de notaris. Als sprake is van een verhuizing of verbouwing, los van een bezoek aan de notaris, dan betaalt u deze borg ook. Bij het melden van de aanstaande werkzaamheden bij Newomij (zie ook hierboven) komt dit ter sprake. Newomij informeert u ook over de terugbetaling of eventuele verrekening.

Om schade in gemeenschappelijke ruimtes te helpen voorkomen, brengt onze huismeester Henk Leen vooraf stevige stoffen hoezen aan in de lift. Wilt u Henk een week vooraf informeren? Dat kan via huismeester@hoogkade.nl of met een telefoontje naar 06 4282 2860. Bij verbouwen dient u looppaden in de hal en in de gang op uw verdieping af te (laten) plakken. Ook moet elke dag na de werkzaamheden goed geveegd en opgeruimd worden.

Mocht er onverhoopt toch schade ontstaan aan een gemeenschappelijke ruimte, dan dient de borg voor de verrekening van de kosten (zie ook het huishoudelijk reglement, artikel 18).

Hoeft niet, mag wel:
Een verhuizing of verbouwing geeft altijd (meer of minder) overlast. De lift is bijvoorbeeld een hele middag bezet. Mogelijk gaat u een paar dagen boren of hakken. Met een briefje in de brievenbussen in uw Hal stelt u uw nieuwe buren vooraf op de hoogte. Bent u gelijk geïntroduceerd 😉.

PS: bovenstaande geldt uiteraard ook als u verhuist uit Hoogkade…