Hoogkade

Verhuizen & verbouwen

Hoe pakt u het (netjes) aan?
Moving to Hoogkade, do’s & don’ts

Beste (nieuwe) buren
Binnenkort verhuist u naar Hoogkade: welkom! Of wellicht woont u hier al even, en gaat u verbouwen. In beide gevallen gaat er gesjouwd en gestouwd worden. We helpen u graag met wat tips, waarmee u het gebouw heel en uw buren blij houdt. Zie ook het huishoudelijk reglement.

Waar parkeren?
Verhuizers / aannemers kunnen parkeren aan de kopse kant van het gebouw (oostzijde) op de laad- en losplaats. Let op: niet op het wandelpad langs de noordkant. Dit is namelijk het ‘dak’ van de parkeergarage eronder, en niet geschikt voor zware voertuigen. Over de maximale belasting is het bestuur van de VvE met de gemeente Amsterdam in overleg. De gemeente mijdt risico op instortingsgevaar of schade en verleent daarom in principe geen ontheffing. Stelt u uw verhuizer of aannemer vooraf op de hoogte?

Hoe komen de spullen in uw appartement?
Hal 1 (appartementen 3 – 65): u kunt met de verhuislift uitladen via de balkons aan de oostzijde of de lift gebruiken.
Hal 2-6 (alle overige huisnummers, m.u.v. de benedenwoningen): u gebuikt de lift.

Tip voor het vervoer naar deuren en liften: gebruik rolwagentjes. Grotere stukken? De verhuizer / aannemer kan zijn verhuislift desgewenst plaatsen op de binnenplaats. Het rood-witte paaltje op de kop van het wandelpad moet dan tijdelijk worden verwijderd. Daarvoor heeft u een vergunning nodig van de gemeente. Vraag die op tijd aan! Denk aan ruim twee weken voor de verhuizing. De gemeente haalt het paaltje dan op afgesproken dag weg.

Liftbescherming: een must
Om de lift schoon en heel te houden, brengt onze huismeester Henk Leen vooraf stevige stoffen hoezen aan. Wilt u Henk een week vooraf informeren? Dat kan via huismeester@hoogkade.nl of met een telefoontje naar 06 4282 2860.
Bij verbouwen dient u looppaden in de hal en in de gang op uw verdieping af te (laten) plakken. Ook moet elke dag na de werkzaamheden goed geveegd en opgeruimd worden.

Hoeft niet, mag wel:
Een verhuizing of verbouwing geeft altijd (meer of minder) overlast. De lift is bijvoorbeeld een hele middag bezet. Mogelijk gaat u een paar dagen boren of hakken. Met een briefje in de brievenbussen in uw Hal stelt u uw nieuwe buren vooraf op de hoogte. Bent u gelijk geïntroduceerd 😉.

PS: bovenstaande geldt uiteraard ook als u verhuist uit Hoogkade…